Afvallen en strakkere billen

Je bezoekt deze website waarschijnlijk omdat je een manier zoekt om je billen te trainen. Je wil strakkere billen, misschien rondere, grotere of sterkere billen. Maar wist je dat de manier om aan strakkere billen te komen, heel veel te maken heeft met afvallen?

Je wil namelijk vetmassa laten verdwijnen rond en op je billen. Daarvoor wil je spieren in de plaats, omdat ze daardoor strakker worden.

Als je doel is om strakkere billen te krijgen, kun je dus heel veel leren van afvallen. In dit artikel zetten we dat verder voor je uiteen.

Het doel van afvallen

Mensen die willen afvallen lijken het doel te hebben om gewicht te verliezen. Maar dat is een misverstand. Eigenlijk is het die mensen te doen om het afrekenen met overtollig vet. Ze zijn al dat vet rond hun heupen, buik, benen en billen meer dan zat en willen ervan af.

Ze willen strakker worden.

Hun doel is dus eigenlijk niet om minder zwaar te worden, maar om het vetpercentage naar beneden te krijgen. De wijze waarop dat gebeurt kan verschillen. De ene kiest voor een dieet, de ander gaat meer bewegen. Maar waar je ook voor kiest: afvallen is voor de meeste mensen hetzelfde als je vetpercentage naar beneden zien te krijgen. Afrekenen met overtollig lichaamsvet.

 

Vetpercentage

Het vetpercentage is een gegeven, gebaseerd op je lichaam en je lengte, dat aangeeft hoe gezond je leeft. Een te hoog percentage is ongezond. Daar zit je al vrij snel aan.

Wanneer je wil afrekenen met vet, gaat je vetpercentage dus naar beneden. Daarvoor komt spiermassa in de plaats.

 

Spieren en vet

Spieren worden gemaakt als je effectief traint, gezond eet en drinkt. Je spieren zijn zwaarder dan je vet. Veel mensen worden hier onzeker van. Ze hebben het idee dat ze lichter moeten worden, maar worden in eerste instantie zwaarder. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

En toch is dat hoe het werkt. Je spieren worden sterker en verjagen als het ware het vet. Dat zie je nog niet, omdat er qua massa weinig gebeurt. Maar onder de oppervlakte gebeurt er wel degelijk iets: je spieren groeien en worden sterker.

Als dit een tijdje duurt, groeien de spieren niet meer en verdwijnt het vet wel degelijk. Dan ga je de effecten daar ook van zien.

 

Wat heeft dit te maken met strakkere billen?

De vraag is natuurlijk wat dit met strakkere billen te maken heeft. Dat is simpel: strakkere billen krijg je alleen door eerst af te rekenen met overtollig vet. Je doet dat niet alleen door vet weg te werken bij je billen, maar ook bij de aangrenzende gebieden.

Je zal dus effectief vet moeten gaan verbranden bij je heupen, je buik en je bovenbenen. Alleen op die manier wordt ook het vet bij je billen aangepakt en zal dat gaan verdwijnen.

 

Oefeningen om je bilspieren te trainen

Wanneer afvallen niet je primaire doel is, maar strakkere billen wel, kun je veel informatie, tips en richtlijnen vinden in de Strakke Billen Training. Dit is een uitgebreid programma dat jou zal helpen om doelgericht en uiterst efficiƫnt sterkere bilspieren te verkrijgen.