Eiwitten voor strakkere billen

Als je bekend bent met de sportschool of al eerder getraind hebt, zal je weten dat eiwitten een belangrijke rol spelen. Als je spiermassa op wil bouwen, maar ook als je vet wil verbranden.

En aangezien de meeste mensen die strakkere billen willen ook vet willen verbranden, is dat dus perfect te combineren.

Eiwitten zorgen ervoor dat je sneller strakke billen zal krijgen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leggen we je uit via dit artikel.

Eiwitten

Eiwitten zijn voedingsstoffen, die naast koolhydraten en vetten de caloriebehoefte vormen. Alleen eet je op een dag eigenlijk te weinig eiwitten als je er echt van wil profiteren.

Eiwitten (proteïnen is de andere naam die gebruikt wordt) voeden de spieren. Ze zorgen voor heel veel energie die direct opgenomen kan worden. Beschadigde spieren worden zo sneller hersteld, maar worden ook een stuk groter.

Vet verbranden met eiwitten is ook eenvoudig, want eiwitten kosten veel meer energie om verbrand te worden dan de andere voedingsstoffen. Je lichaam zorgt er dus zelf voor dat vet wordt omgezet in energie en bij je billen verdwijnt. Daarnaast worden spieren sneller sterker.

 

Eiwitrijke voeding

Wanneer je gebruik wil maken van het effect van eiwitten, is het dus zaak om op zoek te gaan naar eiwitrijke voeding. De belangrijkste bron voor eiwitten zijn de volgende voedingsmiddelen:

  • Gevogelte, vlees en vis;
  • Noten en zaden;
  • Zuivelproducten.

Deze drie voedingsmiddelen bevatten van naturen heel veel eiwitten. Door deze producten (het liefst zonder sausjes en suikers) te nuttigen, zorg je voor een ultieme aanmaak van spiermassa. Daarnaast verbrand je ook nog eens in grote hoeveelheden vet.

 

Eiwitpoeders en shakes

In de sportschool heerst ook een cultuur waarin eiwitpoeders en shakes genuttigd worden. Eiwitpoeders zijn een veilige manier om eiwitten tot je te nemen. Dat kan eenvoudig door eiwitpoeder aan producten toe te voegen, maar ook door op basis van eiwitten shakes te maken. Die shakes drink je dan voor het sporten of na het sporten, waardoor ze direct tijdens de inspanning kunnen worden opgenomen door je lichaam.

Je hebt eiwitpoeders in verschillende smaken en gradaties. In een voedingssupplementenwinkel kunnen ze je daar veel meer over vertellen.

 

Eiwitdieet

Het kan ook helpen om een eiwitdieet te volgen. In zo’n dieet eet je gericht en gevarieerd vooral eiwitrijke producten en beperk je de hoeveelheid koolhydraatrijke producten. Dat helpt je aanzienlijk om af te vallen, maar ook om effectief te trainen. Je zal merken dat eiwitten zorgen voor een heel snel resultaat. Houd er wel rekening mee dat je vooral vlees, vis en gevogelte als basis moet eten. Voor vegetariërs zijn er gelukkig tal van vleesvervangers op basis van soja (en daarmee ook bijzonder eiwitrijk).

 

Samenvatting

Ben jij van plan om te trainen voor een strakkere kont? Wil jij graag sterkere, grotere billen? Dan kan het heel veel verschil maken als je overstapt op een eiwitdieet of in elk geval eiwitrijke voeding probeert binnen te krijgen. De eiwitten zorgen voor een sneller herstel van beschadigde spieren en doen de spiermassa aanzienlijk toenemen. Op die manier bereik jij nog sneller je doel en kun je sneller genieten van grote, volle en strakke billen.